Word vrijwilliger en help kinderen zich te ontwikkelen

Kinderen op de fiets, met een rugtas

Om kinderen te kunnen helpen, heeft Stichting Leergeld Leiden en Omsteken vrijwilligers nodig. Heeft u levenservaring, een luisterend oor en wilt u zich inzetten voor het bestrijden van ongelijke kansen? Dan is dit misschien interessant voor u. Op maandag 27 mei is er van 15 tot 17 uur een inloopmiddag in Leiden. Hier krijgt u meer informatie over vrijwilligerswerk voor deze stichting. U kunt zich aanmelden op vrijwilliger@leergeldleidenenomstreken.nl.

Ieder kind verdient een kans 

In Nederland groeit ongeveer 1 op de 9 kinderen in een gezin met weinig geld op. Ook in Leiderdorp. De financiƫle problemen hebben meestal oorzaken als ziekte, overlijden van de partner, echtscheiding, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Het gezin kan ook gevlucht zijn voor oorlogsgeweld ergens anders in de wereld. Het is belangrijk dat alle kinderen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Ook als ouders financiƫle problemen hebben. Het moet voor alle kinderen mogelijk zijn om bijvoorbeeld te sporten, schoolspullen te hebben of met de fiets naar school te gaan.

Stichting Leergeld helpt

Om kinderen te ondersteunen werkt de gemeente Leiderdorp samen met Stichting Leergeld Leiden en Omstreken. Deze stichting van vrijwilligers spreekt ouders om te kijken waar het kind geholpen kan worden. Daarna zorgt de stichting voor de middelen. Wilt u meer informatie over het vrijwilligerswerk bij Stichting Leergeld? Kom dan naar de inloopmiddag en kijk op www.leergeldleidenenomstreken.nl. Wij kunnen ook uw hulp goed gebruiken.

Deel dit nieuwsbericht