Week van de groene tuin

Afbeelding met tekst 'Week van de groene tuin'

Het is weer voorjaar en langzaam wordt alles weer groen. Tijd ook om in de tuin of op het balkon aan het werk te gaan. Van 4 tot en met 10 april is het de ‘Week van de groene tuin’. Groene tuinen en balkons hebben veel voordelen. Wilt u meer informatie over groene tuinen? Kijk op www.weekvandegroenetuin.nl.

NK tegelwippen

Gaat u echt aan de slag met een groene tuin en gaan de tegels eruit? Vergeet dan niet de gewipte tegels te registreren voor het NK tegelwippen. Want ook dit jaar doen wij in Leiderdorp weer mee. Het NK tegelwippen is een landelijke wedstrijd waarbij gemeentes en hun inwoners het tegen elkaar opnemen om zoveel mogelijk tegels te wippen en daar plantjes voor in de plaats te zetten. Registreren kan op www.NKtegelwippen.nl.

Plantjesactie in het MEC

Op woensdagmiddag 12, 19 en 26 april is er een plantjesactie voor Leiderdorpers bij het MEC. Plaatst u meer groen bij de bomen in de straat en/of gaat u een geveltuin aanleggen? Kom deze dan registreren in het MEC. U mag dan een (GOED) plantje uitzoeken en meenemen. En heeft u deze maand tegels geregistreerd voor NK tegelwippen en daarmee uw tuin groener gemaakt? Dan mag u als inwoner ook een plantje komen halen op deze middagen.

Meer tips voor uw tuin

Op de website van de ‘Week van de groene tuin’ staan veel tips en inspiratie. Verder is er op de websites van Stichting Steenbreek, het IVN en het NK tegelwippen ook veel informatie te vinden. En bij tuincentra en kwekerijen helpen ze u graag. En natuurlijk kunt u altijd even binnenlopen bij het MEC op woensdagmiddag. Hier is ook veel informatie te vinden. Er is zelfs een voorbeeldtuin naast het centrum voor nog meer inspiratie.

Het MEC is te vinden achterin de Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110e in Leiderdorp. Het is op woensdagmiddag open voor publiek en er is dan ook altijd een leuke (kinder)activiteit. Meer weten? Kijk dan op www.mecleiderdorp.nl.

Afbeelding: www.weekvandegroenetuin.nl.

Deel dit nieuwsbericht