Subsidie van ruim 1.1 miljoen voor herontwikkeling Pinksterbloem

De gemeente Leiderdorp ontvangt een subsidie van 1.150.000 euro voor het herontwikkelen van de Pinksterbloem. Deze subsidie komt uit de Startbouwimpuls van het rijk.

Wethouder Gebke van Gaal reageert hierop: “Deze subsidie is voor Leiderdorp een zeer welkome verrassing. Wij zijn heel blij dat wij hiermee verder kunnen bouwen aan goede sociale huurwoningen voor Leiderdorp. Binnenkort start de bouw van de 92 duurzame sociale huurwoningen aan de Pinksterbloem. Dat is heel fijn voor ons dorp en alle mensen die staan te springen om een huis. Met deze bijdrage wordt het financiële tekort binnen het project flink beperkt.”

Ontwikkeling van huurwoningen aan de Pinksterbloem


Rijnhart Wonen heeft drie appartementencomplexen aan de Pinksterbloem gesloopt. Deze woningen worden vervangen door nieuwbouw. Er komen 92 nieuwe, moderne en energiezuinige sociale huurwoningen. Meer informatie vindt u op www.leiderdorp.nl/pinksterbloem.

Startbouwimpuls subsidie


De Startbouwimpuls is bedoeld voor projecten die ver genoeg zijn om uiterlijk in 2024/2025 te starten met bouwen. Door veranderde economische ontwikkelingen zijn deze projecten dan financieel niet meer rond te rekenen. Daardoor kunnen ze vertragen of tijdelijk worden stopgezet. Met deze bijdrage kan de Pinksterbloem volgens de gewenste planning worden gebouwd. Meer informatie vindt u op www.volkshuisvestingnederland.nl/onderwerpen/startbouwimpuls.

Deel dit nieuwsbericht