Renoveren van de brugleuningen met molenwiekmotief

In de wijk Buitenhof rondom de Zijllaanmolen zijn er 8 bruggen. Deze bruggen zijn 30 jaar geleden geplaatst. Ze zijn ontworpen door de kunstenaars Irene Fortuyn en Peter Struycken. Deze brugleuningen behoren tot de kunstobjectenverzameling in de gemeente Leiderdorp. Inmiddels zijn de brugleuningen aan renovatie toe. Hieronder informeren wij u over de renovatie van deze brugleuningen.

Wat gaan we doen?

Het werk wordt in delen uitgevoerd. De brugleuningen worden gecontroleerd en gerepareerd. Hiervoor worden ze uit elkaar gehaald en vervoerd naar de werkplaats van de aannemer. Deze bruggen krijgen tijdelijk een noodleuning. Er wordt niet dagelijks aan de bruggen gewerkt. Alleen bij het uit elkaar halen en monteren van de brugleuningen.

Wanneer?

Vanaf maandag 27 november tot en met vrijdag 29 december 2023 worden de verschillend gekleurde brugleuningen met molenwiekmotief gerenoveerd. In deze periode staat er een schaftkeet voor de uitvoerders. De werkzaamheden kunnen tussen 7.00 en 18.00 uur plaatsvinden. Hierdoor kunt u tijdens het uit elkaar halen en monteren niet over de brug.

Slecht weer

Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden niet doorgaan en worden deze uitgesteld. In dat geval informeren wij u via een bericht op de gemeentelijke website en in het Leiderdorps Weekblad op de gemeentepagina.

Overlast

Wij proberen de overlast zo veel mogelijk te beperken en vragen hiervoor uw medewerking en begrip. Wij verzoeken u tijdens de werkzaamheden gebruik te maken van een andere brug waar op dat moment niet gewerkt wordt. Dit om schade en overlast te voorkomen.

Deel dit nieuwsbericht