Onderzoek naar verkeersstromen kruispunten rond Spanjaardsbrug

De gemeente Leiden heeftDatacount opdracht gegeven om in de week van 10 oktober tussen 07.00 en 10.00 uur en 15.00 en 18.00 uur het verkeer bij de kruising van de Sumatrastraat – Lage Rijndijk en de kruising Lage Rijndijk – Van der Valk Boumanweg te observeren met camera’s. Afhankelijk van het weer, gebeurt dit op een of twee dagen. Met behulp van de camerabeelden wordt duidelijk hoe alle verkeersstromen lopen op deze kruispunten. De aantallen die hieruit komen worden gebruikt voor het nieuwe ontwerp van de kruispunten.

Privacy
Bij het uitvoeren van dit onderzoek is rekening gehouden met de privacy van de weggebruikers. De camera’s hangen hoog aan de lichtmasten en hebben een lage resolutie. Hierdoor worden alleen de vormen van de weggebruikers vastgelegd en is het niet mogelijk om gezichten en kentekenplaten te herkennen. Weggebruikers komen dus nooit herkenbaar in beeld. De beelden worden maximaal 30 dagen opgeslagen en daarna definitief vernietigd. De beelden worden alleen gebruikt voor het uitvoeren van dit onderzoek.

Camera-analyse biedt inzicht
Het gebruik van camera's is minder foutgevoelig dan menselijke waarnemers op locatie. Omdat de camera’s op een hoogte van minimaal 3,5 meter worden geplaatst is er beter zicht op de gehele situatie. Ook kan beeldmateriaal gepauzeerd en teruggespoeld worden om de situatie nogmaals te bekijken.

Deel dit nieuwsbericht