Geslaagde eerste Groene Borrel

Foto van IVN gids en deelnemers rond een boom

Zondag 23 juni 2024 was de allereerste Groene Borrel in het Milieu Educatief Centrum (MEC). De borrel is het begin van een reeks bijeenkomsten om de biodiversiteit en stadsnatuur in Leiderdorp te vergroten.

De deelnemers gingen eerst op excursie in ons dorp. Tijdens een wandeling onder leiding van IVN natuurgids Douwe Sikkema leerden zij hoe stoepplantjes zorgen voor meer biodiversiteit en welzijn in stedelijke gebieden. In het MEC volgde een interessante discussie over stadsnatuur, vergroening en biodiversiteit. Onder het genot van een drankje wisselden de aanwezigen ideeën uit.
Wethouder Gebke van Gaal was erbij en deelde ‘kroostegels’ uit. Deze innovatieve tegels zijn gemaakt van overtollig kroos, dat normaal gesproken voor slechte waterkwaliteit zorgt. De tegels bevatten biologische bloemzaadjes. Ze dragen bij aan een groenere leefomgeving. Tegel wippen wordt zo wel heel gemakkelijk gemaakt: je vervangt gewoon een tegel door een kroostegel.
Wie ook een kroostegel wil uitproberen, kan een mailtje sturen naar MEC@leiderdorp.nl.

We kijken terug op een geslaagd evenement. De Groene Borrel bood niet alleen educatie en inspiratie, maar ook een kans om de gemeenschap samen te brengen voor een meer duurzame toekomst.

 

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht