Doet uw rookmelder het?

Of wekt hij u onnodig nu het kouder wordt in huis?

Test uw rookmelder elke maand. U kunt de rookmelder testen door op de testknop te drukken en deze even vast te houden. Heeft u een hoog plafond? Gebruik dan een bezemsteel of een paraplu om de testknop in te drukken.

Oudere rookmelders werken vaak op een 9 volts blokbatterij. Deze batterij moet eens per jaar vervangen worden. Doet u dit niet op tijd, dan geeft uw rookmelder zelf een waarschuwingspiep. Nu het kouder wordt in huis is de kans dat zo’n rookmelder u ’s nachts wekt.

Dus heeft u de batterij van een oudere rookmelder al een tijd niet vervangen? Doe dat dan. Plaats gelijk een datumsticker op de rookmelder. Dan weet u wanneer de batterij voor het laatst vervangen is. Vervang uw batterij elk jaar.

Test de rookmelder na het plaatsen van de batterij. Doet uw rookmelder het nu niet, koop dan een nieuwe rookmelder. Op elke rookmelder staat een houdbaarheidsdatum; vervang de rookmelder na deze datum. Dit is meestal na 10 jaar.

Wilt u tips voor brandveiligheid op vakantie? Check dan hier de folder:

Tip: Hang een extra rookmelder op in ruimtes waarin u elektrische apparaten onbeheerd oplaadt. Koppel deze eventueel aan andere rookmelders in huis zodat u het goed hoort wanneer het mis gaat.

Wilt u meer informatie over rookmelders en de rookmelderplicht? Kijk dan op www.rookmelders.nl

 

Deel dit nieuwsbericht