De stinzen laten zich zien

Foto van winterklokjes

Op verschillende plekken in Leiderdorp komen de stinzen (bloembollen) weer boven de grond. Het startsein van de lente. Stinzen zijn leuk om naar te kijken. Ook spelen ze een belangrijke rol in de biodiversiteit van het dorp. De stinzen laten zich zien wanneer de meeste bomen en planten nog in winterrust zijn. Ze zijn dan ook de eerste bron van nectar en stuifmeel die insecten als hommels en bijen kunnen vinden. Op zonovergoten dagen kunt u de komende tijd al insecten zien die daar dankbaar gebruik van maken.

Voorjaarsactiviteit van het MEC

De winterklokjes zijn weer te zien en de narcissen staan volop in bloei. Ook de eerste krokussen komen tevoorschijn. De komende tijd zullen op nog meer plekken de stinzen te zien zijn. Het Milieu Educatief Centrum biedt daarom een leuke activiteit over voorjaarsbloemen en bollen en knollen. Deze activiteit vindt u op https://mecleiderdorp.nl/mec_activiteiten/groen-doen-in-het-voorjaar/

Geniet van alles wat u ziet

Behalve de stinzen zien we ook de eerste bloesems uitkomen. De heesters met roze bloemen die u op dit moment kunt zien zijn van de sneeuwbal. Binnenkort zien we sleedoorns met witte bloesems. Als de temperatuur stijgt volgen de stermagnolia, kersen en meidoorns.

Deel dit nieuwsbericht