Burgernet

Vanaf 11 maart 2024 stopt Burgernet met het versturen van oproepen per e-mail. Ze worden voortaan als actiebericht via de Burgernetapp verspreid. Dit gebeurt omdat Burgernet volledig anoniem wil werken.

Heeft u de Burgernetapp al? Dan hoeft u niets te doen. Een actiebericht Onderzoek in de Wijk wordt automatisch in de app getoond, bijvoorbeeld na een inbraak in uw straat. Heeft u de Burgernetapp nog niet? Download deze dan in de Google Playstore of App Store. De Burgernetapp van de politie is gratis en eenvoudig in gebruik.

Burgernet is het waarschuwingssysteem waarin burgers en politie samenwerken. Het wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen. Als de politie een zoekactie begint, dan krijgen alle deelnemers van Burgernet een oproep via de Burgernetapp. In de oproep staat waarnaar de politie op zoek is. Hoe meer mensen deelnemen aan Burgernet, hoe sneller de politie informatie ontvangt die belangrijk is voor de zoekactie.

De e-mailgegevens en eventuele andere persoonlijke gegevens​​ van abonnees worden vernietigd.

 

Deel dit nieuwsbericht