Alzheimer Café over dilemma’s

Foto van de organisatoren van het Alzheimer Café

Er zijn talloze ethische dilemma’s waarmee mensen worstelen bij dementie. Wanneer breng ik moeder naar het verpleeghuis? Moet ik de autosleutels van vader afpakken? Wat als je naaste niet onder de douche wil? Hoe praat ik als iemand met dementie over mijn eigen bekwaamheid en zelfbeschikking? Deze overwegingen gaan over wat er werkelijk toe doet: behoud van autonomie, veiligheid en kwaliteit van leven.

Dat we allemaal met zulke dilemma’s te maken hebben, blijkt uit de gesprekken die we voeren tijdens de Alzheimer cafés. Op donderdag 13 juni organiseren we een avond waar we het met elkaar over dilemma’s bij dementie gaan hebben. Onder leiding van kroegbazen Marleen Dohmen en Mandy Visser zullen we ervaringen en tips uitwisselen.

Wij heten u van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. Toegang is gratis. De live muziek wordt deze avond verzorgd door het combo Calamity Jazz.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

Dit is het laatste Alzheimer cafe voor de zomerstop. Houd de website in de gaten voor het programma vanaf september 2024,

Veel informatie is te vinden op dementie.nl

Deel dit nieuwsbericht