Afscheidsbrief Laila Driessen

Portret Laila

Beste Leiderdorpers,

Na bijna 12 jaar uw burgemeester te zijn geweest, is de tijd aangebroken om afscheid van u te nemen. In september en ook tijdens de afscheidsmomenten in de afgelopen dagen, heb ik velen van u persoonlijk mogen ontmoeten. Gisteren, op de dag van mijn 70e verjaardag, nam ik definitief afscheid van de gemeenteraad en mijn burgemeestersambt in Leiderdorp.

Bij mijn installatie beloofde ik u een burgemeester te zijn door u, van u en voor u. Met heel mijn hart hoop ik, dat u dit ook zo ervaren hebt. Mijn speciale aandacht had het toenemende geweld binnen het gezin, het huiselijk geweld. Want nog steeds zijn per jaar meer dan 1,3 miljoen Nederlanders slachtoffer van huiselijk geweld. Een probleem, dat in mijn beleving niet genoeg aandacht kan krijgen.

In mijn tijd in Leiderdorp heb ik veel werkrelaties opgebouwd, maar ook veel persoonlijke vriendschappen gesloten. Ik ben van dit dorp gaan houden. Leiderdorp heeft alles. Het is een prachtige verzameling van wonen, werken, leven, feesten en recreëren. Met het Alrijne ziekenhuis, bedrijven, ondernemers, twee polders, gemêleerde woningbouw, verenigingen, jachthaven en mooie parken. Kortom, alle ingrediënten voor een hele fijne thuisbasis.

De saamhorigheid in dit dorp is enorm. Je ziet dat bij de vele (sport)verenigingen die Leiderdorp rijk is, bijvoorbeeld bij de Vrienden van het Oude Dorp, de Oranjevereniging, bij de Doeshavenconcerten en noem maar op. Ik ben daar altijd van onder de indruk geweest. Eén op de vier inwoners in Leiderdorp is vrijwilliger. Een heel hoog percentage. Dat is heel bijzonder, maar toch vinden wij het normaal. Koester dit, maar beschouwen het óók als de norm, want dan merk je dat de jeugd het stokje moeiteloos over kan nemen.

Inwoners van Leiderdorp, het was mij een grote eer en genoegen uw burgemeester te mogen zijn. Dank-u-wel! En dank voor zo vele lieve cadeaus, attenties en optredens en uw aanwezigheid bij mijn afscheid. Samen met mijn gezin heb ik hier een hele mooie en waardevolle tijd beleefd. Tenslotte zou ik u willen zeggen: geniet van al het moois dat deze fijne en mooie gemeente u te bieden heeft en kijk naar elkaar om.

Met hartelijke groet,
Laila M. Driessen

Deel dit nieuwsbericht