Zilveren Speld voor Melinda Regeer-Voerman

Melinda Regeer-Voerman ontvangt Zilveren Speld

Op dinsdag 1 oktober om 14.15 uur reikte burgemeester Tjarda Struik, namens het college van burgemeester & wethouders, de Zilveren Speld van Leiderdorp uit aan mevrouw Melinda Regeer-Voerman. Dat deed ze op haar afscheidsbijeenkomst bij Leythenrode, verpleeghuis van Alrijne. Hier vierde ze het ingaan van haar pensioen. De Zilveren Speld is een speciaal voor ons dorp ontworpen speld. Deze wordt uitgereikt aan mensen die zich uitzonderlijk hebben ingespannen voor onze bewoners. 

Melinda Regeer-Voerman betekent heel veel voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Vooral voor ouderen en dementerenden. Haar belangrijkste drijfveer is het tegengaan van eenzaamheid. Hier zet zij zich zowel onbezoldigd als beroepsmatig voor in. Dat laatste in haar rol als vrijwilligerscoördinator bij Leythenrode waar ze nu afscheid neemt. Hier heeft ze met de vrijwilligers veel werk verzet om een lach op de gezichten van de bewoners te toveren.  Ook is zij één van de drijvende krachten van de jaarlijkse  ‘Winkelochtend’ in Leiderdorp voor ouderen en de ‘Maaltijd tegen eenzaamheid’. 

Daarnaast is Melinda Regeer-Voerman lid van de Adviesraad Sociaal Domein Leiderdorp en heeft ze met haar partner Wim Regeer en ActiVite een Ontmoetingscentrum opgericht aan de Zijldijk hier in Leiderdorp. Een Ontmoetingscentrum is een plek waar in dit geval dementerende mensen helemaal zichzelf kunnen zijn. En gedurende de dag deelnemen aan verschillende activiteiten. Denk aan samen bewegen, eten of wandelen en creatieve activiteiten.

Zij is eerder al koninklijk onderscheiden in het kader van 25 jaar vrijwilligerswerk. Sindsdien is zij zich blijven inzetten. Voor het college van burgemeester en wethouders van Leiderdorp was er meer dan voldoende aanleiding om haar te waarderen met een zilveren speld.

Deel dit nieuwsbericht