Zichthoeken en stroken langs drukke paden gemaaid

Foto van gemaaide berm

Allerlei soorten kruiden, bloemen en grassen zijn in de afgelopen weken hard gegroeid. Dit is goed voor de biodiversiteit. Maar bij verkeerskruisingen zorgen we er wel voor dat de begroeiing niet te hoog komt te staan. Zo blijft het zicht voor verkeer goed.

Daarom zijn de zichthoeken weer gemaaid. Ook maaien we meterstroken langs belangrijke wegen en fietspaden, zodat de begroeiing niet te hoog wordt en over paden kan hangen. Daarnaast is de middenberm aan de Willem-Alexanderlaan gemaaid. Door dit nu te maaien zorgen we ervoor dat het voor het verkeer rondom alle in- en uitritten aan de Willem-Alexanderlaan overzichtelijk blijft.

Maaien langs de Dwarswatering

Tijdens de werkzaamheden aan de dijk langs de Dwarswatering wordt de berm en rietkraag vanaf de Oude Spoorbaan tot aan de Grotiuslaan kort gehouden. Door de begroeiing kort te houden kan de aannemer veilig werken en zullen vogels een andere broedplek zoeken. Voordat er gemaaid wordt, controleert een ecoloog eerst of er inderdaad geen nesten zijn. Worden er toch nesten gevonden? Dan markeert de ecoloog deze zodat daar niet gemaaid wordt. Wanneer het project klaar is worden de berm en rietkraag weer volgens de planning gemaaid.

Deel dit nieuwsbericht