Vraag nu Individuele Bijzondere Bijstand voor energiekosten aan

Woont u in Leiderdorp en had u moeite om de energierekening te betalen in 2023 door een laag inkomen? Dan is er goed nieuws: de gemeente Leiderdorp kan u hierbij financieel ondersteunen. U kunt deze financiële ondersteuning aanvragen tot en met 31 oktober 2024. Gemeente Leiderdorp ziet de druk die hoge energiekosten kunnen leggen op huishoudens met beperkte financiële middelen en hoopt u met deze regeling tegemoet te komen.

Zo komt u in aanmerking

  • U was op 1 september 2023 officieel woonachtig in Leiderdorp.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U heeft een energiecontract op uw naam staan. 
  • U heeft geen of onvoldoende vergoedingen ontvangen van andere regelingen om de energiekosten te dekken.

Andere financiële ondersteuning

Tot 1 juni 2024 was de mogelijkheid om nog een aanvraag voor energietoeslag 2023 aan te vragen. Deze toeslag hielp om de last van hoge energiekosten te verlichten. De aanvraagmogelijkheid hiervoor is inmiddels gesloten.

Studenten die te maken hebben met hoge energiekosten kunnen mogelijk ook ondersteuning krijgen van DUO. DUO biedt specifieke bijdragen voor studenten die financiële hulp nodig hebben. Als u student bent, raden wij u aan om eerst te controleren of u in aanmerking komt voor een dergelijke bijdrage.

Zo vraagt u Individuele Bijzondere Bijstand aan

Aanvragers worden aangemoedigd om tijdig gebruik te maken van deze mogelijkheden om financiële steun te ontvangen. Voor meer informatie en het aanvragen, kunt u terecht op leiderdorp.nl/energiezorgen.

Deel dit nieuwsbericht