Verlenging crisisnoodopvang tot minimaal 1 januari 2025

Op maandag 19 juni 2023 heeft de gemeenteraad besloten de crisisnoodopvang te verlengen tot minimaal 1 januari 2025 en uiterlijk 1 juli 2025. Dit betekent dat de asielzoekers tot die datum in de Power City Church blijven. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente om deze verlenging gevraagd.

De gemeenteraad heeft om een aantal reden besloten de crisisnoodopvang te verlengen.

  1. Er is een tekort aan opvangplekken voor asielzoekers in Nederland en een toenemende asielopgave. Ook is het gebouw nog langer beschikbaar. Daarom is de raad akkoord gegaan met een verlenging tot in ieder geval 1 januari 2025 en uiterlijk 1 juli 2025. Door te kiezen voor verlenging draagt Leiderdorp bij aan de landelijke opgave en de taakstelling voor asielopvang. Er is namelijk afgesproken dat deze CNO meetelt in huidige en toekomstige taakstellingen voor de opvang, zoals de Spreidingswet.
  2. Daarnaast is de Power City Church al ingericht en functioneert deze als crisisnoodopvanglocatie goed. Ook is de locatie langer beschikbaar. De asielzoekers geven aan graag op deze locatie te verblijven. Wel ervaren de asielzoekers grote onzekerheid over hun asielprocedure. En deze kan, gezien de situatie bij de IND, nog lang duren. Met veel activiteiten wordt zoveel mogelijk aan zinvolle dagbesteding gedaan.
  3. Tot slot loopt de crisisnoodopvang goed en worden de afspraken en huisregels goed nageleefd. Voor de verlenging gelden nagenoeg dezelfde afspraken en dezelfde huisregels. Zo beperkt de gemeente eventuele overlast voor de omgeving zo veel mogelijk.

Op www.leiderdorp.nl/crisisnoodopvang vindt u meer informatie over de crisisnoodopvang en de verlenging. Daar plaatsen wij ook actuele informatie.

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? Op 27 juni organiseren wij een inloopbijeenkomst, waar u vragen kunt stellen over de crisisnoodopvang. Deze vindt tussen 18.15 en 19.30 uur op het gemeentehuis plaats. U kunt u zich tot 26 juni aanmelden door een e-mail te sturen naar info@leiderdorp.nl, onder vermelding van ‘Inloopbijeenkomst crisisnoodopvang’.

Verder kunt u vragen stellen door te bellen naar 071 54 58 500, of een e-mail te sturen naar info@leiderdorp.nl.
 

Deel dit nieuwsbericht