Verkeerstellingen belangrijkste wegen

In de periode van 18 november tot en met 1 december zijn er verkeerstellingen. Tijdens deze periode liggen er speciale overrijdbare slangen op de weg op 67 verschillende wegen. Deze tellen alle voorbijgaande voertuigen. Niet alleen de rijrichting en de snelheid van het voertuig worden geregistreerd, maar ook de afstand tussen de assen. Op deze manier kan ook het type voertuig geteld worden, bijvoorbeeld of het een fiets of auto is.

Deze tellingen vinden eens in de twee jaar plaats op de belangrijkste wegen in de gemeente. We tellen steeds rond dezelfde periode. Dit om de uitkomsten van andere jaren te kunnen vergelijken.

De telslangen zijn aan beide zijden van de rijbaan vastgemaakt en vaak ook verbonden aan een kastje. Om goede gegevens te krijgen is het belangrijk dat de telslangen op hun plaats blijven liggen. De slangen zullen in de weken voor 18 november 2024 worden aangelegd. Ligt er een telslang los over de weg? Dan kunt u dit melden op info@leiderdorp.nl. De resultaten van de tellingen worden gepubliceerd op de website van Leiderdorp:
https://www.leiderdorp.nl/bestuur-organisatie/beleid/verkeer-en-vervoer

Deel dit nieuwsbericht