U kunt PMD afval weer bij het restafval doen

Vuilnisman aan het werk

Eind september was er brand in de afvalverwerkingsinstallatie AVR in Rozenburg. Na diverse gesprekken met de afvalverwerker blijkt dat de verbrandingsinstallatie voorlopig nog niet opengaat. U hoeft daarom het PMD afval niet meer apart te houden. U kunt de zakken PMD afval bij het restafval weggooien. In de media is geschreven dat het PMD afval ook ingeleverd kon worden bij de milieustraat. Dit is niet de bedoeling. Hier is namelijk geen opslagcapaciteit voor.

Dat de verbrandingsinstallatie voorlopig nog niet opengaat is in tegenstelling tot eerdere berichten. Wel wordt bekeken of de aparte nascheidingsinstallatie voor PMD (PMD staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkkartons) eerder open kan.

Daarom is het helaas nu nog niet mogelijk voor de afvalverwerker PMD afval te scheiden van het restafval. Wij vinden het heel vervelend dat er geen oplossing is. Het afval dat sinds de brand wordt opgehaald, wordt tijdelijk opgeslagen. Dit afval kan waarschijnlijk niet worden nagescheiden. Met de afvalverwerker blijven we zoeken naar oplossingen.

Deel dit nieuwsbericht