Tjarda Struik voorgedragen als nieuwe burgemeester van Leiderdorp

De gemeenteraad van Leiderdorp draagt met veel vertrouwen mevrouw Tjarda Struik voor bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om te benoemen tot burgemeester van Leiderdorp. Tjarda Struik zet zich op sociale media en als spreker in voor een meer inclusieve samenleving. Momenteel gemeenteraadslid in de gemeente Zeist.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie Hugo Langenberg is blij en opgelucht dat ‘het hoge woord’ eruit is. “De zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor onze gemeenschap is een bijzondere en eervolle opgave. Dit proces is in januari van dit jaar al van start gegaan. Toen hebben wij aan onze inwoners gevraagd wat zij belangrijk vinden om op te letten in het selectieproces. Deze stem hebben wij uiteraard zwaar laten meewegen bij ons besluit. Het doet mij goed dat we nu aan onze inwoners mogen laten weten dat we samen een nieuwe burgemeester hebben gevonden!”

Opvolger burgemeester Laila Driessen

Tjarda Struik volgt de huidige burgemeester Laila Driessen op, die op 7 november 2023 na 12 jaar afscheid neemt van haar ambt.

Kandidaten

Na het vaststellen van de profielschets, die mede op basis van de input van inwoners door de gemeenteraad is opgesteld, is de vacature in februari van dit jaar opengesteld. In totaal hebben 19 kandidaten gesolliciteerd. Na een eerste selectie door de Commissaris van de Koning heeft de vertrouwenscommissie met een aantal kandidaten een of meerdere gesprekken gevoerd. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het besluit van de gemeenteraad om Tjarda Struik aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Leiderdorp.

Voordracht, benoeming en beëdiging

De nieuwe burgemeester wordt voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mevrouw Hanke Bruins Slot. Die doet op haar beurt een voordracht aan koning Willem-Alexander, die Tjarda Struik zal benoemen. Als alles volgens verwachting verloopt, wordt Tjarda Struik op 14 november 2023 geïnstalleerd. Op deze avond wordt zij beëdigd door de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit.

Alles over de aanloop naar deze voordracht leest u op www.leiderdorp.nl/nieuweburgemeester
 

Deel dit nieuwsbericht