Tjarda Struik geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Leiderdorp

Jaap Smit en Tjarda Struik

Gisteravond is Tjarda Struik geïnstalleerd als burgemeester van Leiderdorp. Dat gebeurde tijdens een buitengewone raadsvergadering, in het bijzijn van de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland, de gemeenteraad en het college, familie van Tjarda Struik en andere genodigden.

In een volle raadzaal werd zij toegesproken door de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, de heer Hugo Langenberg, voorzitter van de vertrouwenscommissie, mevrouw Liesbeth Spies, collega burgemeester uit de regio en vicevoorzitter van de VRHM en Holland Rijnland en wethouder en locoburgemeester van Leiderdorp de heer Herman Romeijn.

Leiderdorp hoort zo

Na de overdracht van de ambtsketen was het woord aan burgemeester Tjarda Struik. “Met de enorme eervolle taak uw burgemeester te zijn, stap ik uw wereld in. Ik kijk ernaar uit om u te leren kennen en ga daar helemaal voor om onze twee werelden zo snel mogelijk bij elkaar te brengen. Hiervoor nodig ik u van harte uit om ook een stukje mijn wereld in te komen. Al is het maar voor een paar minuten. Daarom het volgende aan alle aanwezigen: onder uw stoel vindt u een cadeautje. Een prachtige blinddoek met de tekst: ‘Leiderdorp hoort zo’. Ik wil jullie vragen deze op te zetten.” In het vervolg van haar installatiespeech vertelde Tjarda dat deze term een dubbele lading heeft. Zij ontdekt heel graag zo snel mogelijk hoe het hoort in Leiderdorp. Daarbij is haar gehoor haar belangrijkste baken. “Als je ogen niet meewerken, draaien je andere zintuigen overuren. De focus gaat veel meer naar wat je hoort. Ik hoop dat we vandaag kunnen afspreken dat jullie in Leiderdorp mijn ogen zullen zijn. En dan beloof ik dat ik heel scherp zal luisteren. ”

Tjarda sloot haar installatiespeech af met de woorden: Leiderdorp, ik ga er volledig voor en zal mijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat u over een tijdje zegt: “Leiderdorp en Tjarda? Dat hoort zo!”

Deel dit nieuwsbericht