Raadsinformatieavond 21 oktober

Foto lege raadzaal

Op maandag 21 oktober vindt er een raadsinformatieavond plaats om 20.30 uur in de raadszaal in het gemeentehuis Leiderdorp, Willem-Alexanderlaan 1. U bent van harte welkom om bij de vergadering te zijn. De vergadering is ook live te volgen op https://leiderdorp.parlaeus.nl/. Daar vindt u ook meer informatie over de onderwerpen.

In het eerste gedeelte staat het onderwerp Lokaal Uitvoeringsplan Huiselijk Geweld en Kindermishandeling op de agenda. De lokale oplegger beschrijft wat Leiderdorp al doet in de aanpak van huiselijk geweld en waar we in 2024 en 2025 (extra) aandacht aan willen besteden. In het lokale deel wordt de gemeenteraad vanavond meegenomen. Bij dit onderwerp horen ook een regiovisie genaamd 'Geweld Thuis Samen Aanpakken’ 2024-2028 Hollands Midden. Vragen kunnen worden gesteld en indien er informatie wordt gemist kan dit nog toegevoegd worden.

In het tweede gedeelte om 21.30 uur wordt er een presentatie gegeven door de Rekenkamer over Onderwijshuisvesting Leiden en Leiderdorp. De Rekenkamer Leiden & Leiderdorp heeft het onderzoek Onderwijshuisvesting met bijbehorende Rekenkamerbrief aan de raad en het college verstuurd. De Rekenkamerbrief bevat de bestuurlijke conclusies en de aanbevelingen van de Rekenkamer. De inhoudelijke behandeling van het rapport vindt plaats tijdens het politiek forum van 11 november aan de hand van een concept raadsvoorstel. De raad zal worden verzocht de conclusies en aanbevelingen vanuit de Rekenkamerbrief vast te stellen. Het concept raadsvoorstel volgt in aanloop naar de inhoudelijke behandeling van het Rekenkamerrapport.

Deel dit nieuwsbericht