Onderhoud van de sloten en tweede maaironde

Een man voert werkzaamheden uit in de sloot

De zomer is voorbij en we maken
ons klaar voor het najaar. Dit is het moment waarin de sloten worden onderhouden. Ook wordt de tweede grote maaironde gedaan. In het volgende artikel leest u wat dit voor u betekent.

Een goede doorstroming van de sloot

Tijdens het onderhouden van de sloten wordt een deel van de waterplanten, vuil en kroos uit de sloot gehaald. Dit is afhankelijk van de breedte van de sloot. Ook overhangende planten worden verwijderd. En ondergrondse verbindingen tussen twee watergangen worden vrijgemaakt. Dit doen we om ervoor te zorgen dat ook deze winter de sloten goed doorstromen en voldoende ruimte hebben om regen op te vangen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de regels van het Hoogheemraadschap van Rijnland, waarbij ook rekening gehouden wordt met de Wet Natuurbescherming. Mocht u deze zomer gebruik hebben gemaakt van een dompelpomp, dan is het belangrijk dat u deze en eventuele andere voorwerpen nu uit de sloot haalt.

Tweede maaironde

Ook starten we met de volgende maaironde. Net zoals tijdens de eerdere maairondes laten we daar waar het kan planten staan. Dit doen we zodat deze herfst en winter insecten verstopplekken hebben waar ze kunnen overwinteren. We laten alleen plukken uitgebloeide kruiden staan op plekken waar het bijvoorbeeld geen verkeersoverlast kan opleveren wanneer het in het voorjaar weer begint te groeien.

Deel dit nieuwsbericht