Landelijke actie Je gemeente doet er alles aan

De gemeente Leiderdorp staat voor een steeds grotere uitdaging. De verantwoordelijkheden van gemeenten blijven groeien. Denk aan de thuiszorg, buurtveiligheid, het onderhoud van wegen en stoepen, de ontwikkeling van nieuwe woongebieden, jeugdzorg en het beheer van schoolgebouwen. De lijst gaat maar door. Vanuit de landelijke politiek in Den Haag worden er steeds meer taken bij gemeenten neergelegd, terwijl de financiƫle middelen juist afnemen. Dit brengt de gemeente in een lastige positie. Er dreigt een miljardentekort voor gemeenten in heel Nederland in 2026.

Dringend beroep aan het nieuwe kabinet 

De gemeente vraagt het nieuwe kabinet dan ook met klem om verstandige besluiten te nemen die de leefbaarheid in onze gemeente garanderen. We blijven ons als gemeente inzetten, omdat wij vinden dat iedereen in Leiderdorp recht heeft op goede zorg en een veilige leefomgeving. 

Samen op zoek naar een oplossing

Leiderdorp doet daarom mee aan de landelijke actie Je gemeente doet er alles aan. De actie vraagt aandacht voor de nijpende situatie waarin veel gemeenten verkeren. Deze actie benadrukt de urgentie van de situatie en roept het kabinet op om passende maatregelen te nemen.

Deel dit nieuwsbericht