Kick-off campagne zwerfafval op basisschool De Schakel

Kinderen die afval in basketbalnet gooien voor zwerfafvalspel

‘Doe’s gek! Geef afval de juiste plek!’. Wethouder Gebke van Gaal en basisschool De Schakel vonden dat geen probleem en gaven woensdagochtend 9 oktober hun afval de juiste plek. Doe’s Gek is de nieuwe campagne tegen zwerfafval in Leiderdorp.

De wethouder kwam in thema met de veegwagen naar school. Na een korte uitleg over de campagne mochten 2 leerlingen samen met wethouder van Gaal de campagneslogan op het schoolplein spuiten met milieuvriendelijke krijtverf. Na deze opening begon het speciale activiteitenprogramma waar de kinderen spelend leerden over recyclen, afval scheiden en zwerfafval. De allerjongsten werden voorgelezen door de wethouder en er was een speciale les over afval opruimen. Voor de oudere kinderen had het Milieu Educatief Centrum een brainstormsessie bedacht. Deze actiedag bij basisschool de Schakel was een geslaagde start van deze unieke zwerfafvalcampagne, waarmee basisschoolleerlingen en inwoners van Leiderdorp worden uitgedaagd bij te dragen aan een schonere leefomgeving. "Na afloop vroeg een van de leerlingen aan haar leerkracht: “Meester, kunnen we een keer de les gaan doen bij het MEC over papier maken?” Een mooie afsluiting van een leerzame dag." Aldus de directeur van De Schakel. De campagne zal langere tijd lopen in verschillende wijken, parken en openbare ruimten. 


Wat kunt u doen?

Ga dan naar de speciale website www.does-gek.nl en laat u inspireren!
Lees er alles over zwerfafval en wat u kunt doen. Er komen steeds nieuwe activiteiten bij. Wilt u op uw basisschool ook zo’n leuke actiedag? Stuur een bericht naar mec@leiderdorp.nl 

Deel dit nieuwsbericht