Haperende openbare verlichting

De laatste tijd valt op verschillende plekken in Leiderdorp geregeld de openbare verlichting uit. In een straat of in groter gebied. Hoe komt dat en wat doen we eraan? Dat leest u in dit bericht.

Wat er aan de hand is

In Leiderdorp vinden veel graafwerkzaamheden plaats. Ook in het afgelopen jaar was er veel graafwerk. Bijvoorbeeld vanwege werk aan de weg. Bij graafwerk bestaat altijd het risico dat storingen in elektriciteitskabels optreden. Worden er kabels geraakt, dan worden die natuurlijk ter plekke gerepareerd. Een storing kan echter ook veel later optreden en/of op een andere plaats dan waar gewerkt wordt. De kabels onder de grond volgen namelijk een hele route. In dat geval moet eerst met een meetwagen worden opgespoord waar de storing zit voordat die verholpen kan worden.

Wat wij eraan doen

Bij werkzaamheden aan kabels en leidingen houdt de gemeentelijke toezichthouder in de gaten of die naar behoren verlopen. Treedt er een schade en of storing op, dan nemen we contact op met Liander om dit zo snel mogelijk te verhelpen.
Wanneer de gemeente een storingsmelding krijgt, gaat iemand er ter plekke kijken. Is de lantaarnpaal of de lamp stuk, dan laten we die repareren. De gemeente is namelijk eigenaar van de lantaarnpalen. Zit de storing in de stroomtoevoer, dan geeft de gemeente dat door aan Liander. Die is verantwoordelijk voor de kabels en levert de stroom. Liander probeert een storing zo snel mogelijk te verhelpen. Maar soms kan dat niet meteen, bijvoorbeeld omdat de grond open moet, er te weinig personeel is of er ergens anders een storing is die meer haast heeft.
De gemeente heeft hierop geen invloed. Liander bepaalt zelf waar en wanneer de storing verholpen wordt. Wel kan de gemeente de ernst van de storing doorgeven en aandringen op spoedig herstel. Met het huidige personeelstekort bij Liander houden de problemen echter aan. Dit is zowel bij de gemeente Leiderdorp als in de buurgemeenten het geval. De gemeente blijft aandringen om de storingen zo snel mogelijk op te lossen.

Meld storingen

Storingen aan de openbare verlichting zijn vervelend en lossen we graag zo snel mogelijk op. Dit houden we zelf in de gaten, maar we hebben ook uw hulp nodig. Meld daarom een storing. Dat kan op www.leiderdorp.nl/melding. U kunt ook bellen naar het gemeentehuis: 071 5458500 (ook buiten kantooruren).

Deel dit nieuwsbericht