Download de Burgernet app

Campagneposter burgernetapp downloaden

Als u de Burgernet app heeft, werkt u samen met de politie aan veiligheid in uw buurt. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.

Hoe werkt Burgernet?

Burgernet werkt heel eenvoudig. Als deelnemer ontvangt u een kort bericht met de vraag om uit te kijken naar een persoon of voertuig. Vaak gaat het om een vermissing, diefstal, een overval of een verdachte situatie. Als u iets ziet, kunt u rechtstreeks bellen met de meldkamer van de politie. Ook kunt u via de app een foto toevoegen. U krijgt altijd een afl oopbericht waarin het resultaat van de actie wordt vermeld, ook als iemand nog niet is gevonden.

Burgernet app 

De app gebruikt de locatie van uw smartphone om u berichten te sturen over acties in de buurt. Ook als u van huis bent. Deelname is anoniem, uw gegevens of locatie worden niet bijgehouden. Via de Burgernetapp ontvangt u een actiebericht wanneer zoiets gebeurt in uw omgeving. Iets gezien? Dan schakelt u via de app rechtstreeks met de politie.

Via de Burgernetapp ontvangt u ook AMBER Alerts wanneer een vermist kind in levensgevaar is. U herkent een AMBER Alert aan de oranje kleur en de titel AMBER Alert.

Downloaden

Downloaden van de Burgernet app kan in de Appstore voor iPhones en iPads. Bij Androidtoestellen vindt u de app in de Google Play Store. Download de Burgernet app en help mee aan een veilige buurt!

Deel dit nieuwsbericht