De scholen gaan weer beginnen

Afbeelding Onze scholen zijn weer begonnen

Volgende week begint het nieuwe schooljaar. Dit betekent extra verkeersdrukte. Kinderen leren vooral door te doen. Dat geldt helemaal voor het verkeer. Vlak na de zomervakantie is de kans op een ernstig ongeluk voor fietsende scholieren van 12 jaar twee keer zo groot als in de rest van het jaar. Let daarom extra op uw snelheid en op de andere weggebruikers. We komen allemaal graag veilig aan op onze bestemming.

Veilige route

Na de zomervakantie weer fris en veilig van start? Kijk samen met uw kind wat de veiligste route is en oefen deze samen. Bespreek de lastige verkeerssituaties op deze route. Ga de eerste schoolweek samen lopend of fietsend naar school. Controleer de fiets(en) op problemen, gebruik hiervoor de VVN Fietscheck. Gaat u met de auto, let dan onderweg extra op uw snelheid.

Nieuwe route

Voor brugklassers zijn de eerste dagen op de nieuwe school helemaal spannend. Nieuwe school, klasgenootjes, vakken, leraren. Dan is het fijn als in ieder geval die nieuwe verkeersroute bekend is en ze veilig door het verkeer kunnen. Zeker omdat veel kinderen dan langer onderweg zijn. Ook reizen ze meestal zelf of met klasgenoten naar school. Het is helaas in deze leeftijdsgroep aan het begin van het schooljaar een duidelijke piek in het aantal fietsongevallen. Daarom is het ook voor deze kinderen belangrijk dat ze goed voorbereid zijn op de nieuwe schoolroute. Maar ook op de verkeerssituaties waarmee zij te maken krijgen.

Meer lezen? Kijk op https://vvn.nl/onze-scholen-zijn-weer-begonnen

Deel dit nieuwsbericht