Cursusweek ‘Beter Thuis met Dementie’

Vanaf het moment dat u te horen krijgt dat u dementie heeft, verandert er van alles. Niet alleen voor wie de diagnose krijgt, maar ook voor zijn of haar mantelzorger. Partners zijn vaak niet te missen voor het vervolg van iemands ziekte- en zorgproces. Om iedereen goed voor te bereiden, is er de cursusweek ‘Beter Thuis met Dementie’.

Een afwisselende cursusweek

De cursusweek biedt een afwisselend programma voor mantelzorger én deelnemer. Voor de deelnemers is het echt een vakantieweek. Dit is een week met ontspanning, muziek en een spelletje. Voor mantelzorgers zijn er workshops van specialisten. Deze specialisten gaan over de zorg voor mensen met dementie. In de avond kookt en eet men samen. Ook is er tijd voor gezelligheid.

Samenwerking

Het zorgkantoor van Zorg en Zekerheid en de Gemeenten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag & Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Oegstgeest, Nieuwkoop, Noordwijk, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude betalen dit programma. Vorige week tekenden de gemeenten samen met zorgkantoor Zorg en Zekerheid voor deze samenwerking.

Wilt u meer weten over deze cursusweek? Kijk dan op deze website. U kunt ook contact opnemen met uw casemanager dementie.

Deel dit nieuwsbericht