Campagne ‘Je hoeft het niet alleen te doen’ van start

Beste inwoner,

Je hebt het ongetwijfeld gemerkt toen je boodschappen of andere aankopen deed. De prijzen zijn enorm gestegen. Dat geldt niet alleen voor aankopen, maar ook voor vaste lasten als de energie en waterrekening. De inkomens stijgen ook wel, maar niet zo hard als de kosten. Het kan daardoor gebeuren dat je meer moeite hebt om rond te komen. Of dat je de grip op je geld kwijtraakt. Ook in Leiderdorp ontvangen wij signalen dat inwoners het moeilijk hebben. Verdrietige omstandigheden die we liever proberen te voorkomen.

Bij de gemeente Leiderdorp zijn er verschillende manieren waarop wij mensen met een laag inkomen kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld de bijzondere bijstand, waarmee mensen een onverwacht grote aanschaf, zoals het vervangen van een kapotte wasmachine, kunnen betalen. Of een zwemabonnement, waardoor gezinnen de hele zomer voor een laag tarief kunnen zwemmen bij zwembaden in Leiderdorp en Leiden. En ik benoem ook graag de naam van Melissa, de budgetcoach in Leiderdorp. Bij haar kun je terecht voor vragen over en hulp bij fi nanciën. Ook wanneer je een hoger inkomen hebt maar door omstandigheden niet kunt rondkomen kunnen we je helpen. Voor meer informatie over de mogelijkheden in je situatie kun je bij Melissa terecht.

In Leiderdorp hebben we de campagne ‘Je hoeft het niet alleen te doen’ gemaakt. Deze bestaat uit een boekje, posters langs de weg en tips die we delen via social media. Het boekje ontvangt iedereen in Leiderdorp als het goed is thuis. Heb je deze niet ontvangen? Dan kun je het boekje gratis ophalen bij het gemeentehuis of in de Sterrentuin.

Met de campagne willen wij meer bekendheid geven aan alle mogelijke vormen van ondersteuning. Want wij merken dat deze niet allemaal bekend zijn. Wij hopen dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren in deze moeilijke tijden. Want je hoeft het niet alleen te doen.

Herman Romeijn
Wethouder Sociaal domein

Deel dit nieuwsbericht