Bob Vastenhoud treedt terug als wethouder van Leiderdorp

In een brief aan de gemeenteraad heeft Bob Vastenhoud per 1 juli aanstaande zijn ontslag aangeboden. Vastenhoud is sinds april 2022 wethouder van Leiderdorp, maar deze belangrijke en intensieve taak trekt een te grote wissel op zijn gezinsleven. Wie hem opvolgt in het college van B en W is nog niet bekend.

Bob Vastenhoud was wethouder voor de fractie PvdA-GroenLinks. Voor zijn wethouderschap was hij 8 jaar raadslid voor GroenLinks. In zijn ontslagbrief laat hij de gemeenteraad weten: “Bij de start van deze collegeperiode, nu ruim een jaar geleden, was ik mij bewust van de omvang en zwaarte van mijn portefeuille. Toch trekt deze belangrijke taak in de praktijk een te grote wissel op mij persoonlijk en daarmee op mijn gezin. Omdat zij voor mij vóór alles komen, kan ik niet anders dan kiezen voor dat belang.”

Een bijzonder woord van dank richt hij tot de ambtenaren van de gemeente Leiderdorp. In een bericht aan hen zegt hij: “Ik kijk terug op een enorm leerzame tijd, waarin wij met ziel en zaligheid hebben gewerkt en samen mooie stappen hebben gezet voor Leiderdorp en de Leiderdorpers.”

Deel dit nieuwsbericht