Baggeren om sloten gezond te houden

Foto van het baggeren van een sloot

We zijn begonnen met het baggeren van sloten op diverse plekken in Leiderdorp. De werkzaamheden duren naar verwachting tot half maart 2024. Aannemer van Vliet uit Ter Aar voert dit werk voor ons uit. Het baggerwerk kan enige verkeershinder opleveren. De aannemer probeert dit zo veel mogelijk te beperken.

Baggeren is nodig

Door afgevallen bladeren, plantenresten en gronddeeltjes ontstaat een laag slib op de bodem van een sloot of plas. Te veel slib vermindert de doorstroming en de kwaliteit van het water in de sloot. De gemeente meet daarom vooraf de dikte van de laag bagger in de sloten. Daardoor weten we waar baggeren nodig is. De sloten die te ondiep zijn geworden, gaan we nu baggeren. De vrijgekomen bagger wordt afgevoerd naar een verwerkingslocatie.

Straks weer netjes

Door het werk verdwijnt op sommige plekken het gras. Dit ziet er niet zo mooi uit en kan tijdelijk wat overlast geven. In het voorjaar herstelt het gras zich weer snel. Grotere open stukken zaaien we in met een kruidenrijk mengsel. Komende zomer staat alles er dan weer netjes bij.

Deel dit nieuwsbericht